nedirajmimamu

Ne diraj mi mamu

(2017.)

Budimir Ćorović(Rene Bitorajac) i Zlatko Sljepčević (Branko Đurić) su partneri advokati. Budimir je bio oženjen sa Zlatkovom pokojnom sestrom. Nakon što je ostao udovac, sa Budimirom u stanu ostala je živjeti njegova punica Dika (Jasna Diklić), dakle Zlatkova mama. Igrom okolnosti, u jednoj od epizoda, Zlatko ostaje bez stana i tako se formira nefunkcionalna obitelj u jednom stanu: sin, zet i punica (odnosno - mama).

U advokatskoj kancelariji Slijepčević – Čorović zaposleni su  sekretarica Dunja Sunovratilo (Anđelka Prpić), te privatni istražitelj Dževad Bukva (Dragan Marinković).

Važna scenografsko-dramaturška pozicija je i kafana Paragraf 42 čiji je vlasnik Kerim (Admir Glamočak).Kafana se nalazi preko puta zgrade Suda i to je mjesto gdje se rješavaju zakulisne pravno-sudske igre, ali je to i pozicija raspleta raznih porodičnih problema.


Emitiranje serije planirano je na jesen 2017. godine na Nova TV.

Glavne uloge:
Branko Đurić
Rene Bitorajac
Jasna Diklić
Dragan Marinković Maca
Andželka Prpić
Emir Hadžihafizbegović
Admir Glamočak

kriza_web_02

Kriza

(2012.-2014.)

Sve epizode počinju scenom u Psihijatrijskoj ordinaciji gdje Aleš leži na kauču i prepričava doktorici ono što mu se dešavalo. Glavni likovi serije prolaze kroz krizu srednjih godina i glavno obilježje te krize su njihovi, uglavnom neuspješni, pokušaji da dođu do seksa. Vođeni floskulom po kojoj rokeri imaju više uspjeha kod žena, njih četvorica u garaži osnivaju bend kome daju ime Kriza. Također, svaki od njih četvorice ima svoje vlastite porodične probleme.

Glavne uloge:
Aleš - Nikola Kojo
Miron - Enis Beslagić
Jeremija - Mirvad Kurić
Kifla - Aleksandar Seksan

Scenarista:
Feđa Isović

dva-smo

Dva smo svijeta različita

(2011.)

Opančić Fadil priprosti seljak, predsjednik je zadruge u selu Donje Brabonjište. Zbog malverzacija koje je počinio u korist svog rođaka Uzeira, ministra u Vladi, primoran je da bježi iz sela. Zajedno sa suprugom Bahrom  i sinom Pipunom seli se u Sarajevo.  Spoj dvije različite kulture, dva načina života od prvog dana dolaska Opančića pokazuje sve ono sa čime se mnogi danas susreću. Sa jedne strane primitivizam i nekultura, a sa druge gradska bahatost i gledanje drugih sa visine svakodnevno se sudaraju i kulminiraju.

Igraju:
Fadil - Emir Hadžihafizbegović
Bahra - Jasna Ornela Beri
Josip - Željko Duvnjak
Ana - Tatjana Šojić
Uzeir - Ivan Bekjarev
Osman - Nermin Omić
Senada - Arma Tanović Branković
Predsjednik Stranke - Dragan Jovičić
Jernej Šmrk - Robert Krajinović
Pipun - Adi Hrustemović

Scenarista:
Adnan Kapetanović

U-PRIPREMI

Dobar Tek...
Vizija 2000...
Mimo Vas...