lzn_web_01

Lud, zbunjen, normalan

(2007. - 2015.)

U devet godina koliko je trajala produkcija serije, snimljeno je ukupno 264 epizode. Gotovo 300 glumaca je interpretiralo uloge, te se pored  Mustafe Nadarevića, Senada Bašića, Moamera Kasumovića, Tanje Šojić, Emira Hadžihafizbegovića, Miraja Grbića pojavio i nemali broj velikih regionalnih zvijezda.  Serija je nagrađena “Zlatnom antenom” za najpopularniju TV seriju  glasovima publike Beograd 2015.

Serija se emitira u svim zemljama regiona (BiH - FTV i Face TV; Hrvatska - NOVA TV;   Slovenija - Planet TV;  Srbija - Prva TV,  B92;  Crna Gora - TV Vijesti;  Kosovo - RTV Kosovo i  Makedonija - Kanal 5), i to sa velikom gledanošću. Tako je u Hrvatskoj, prema pisanju  tamošnjih medija, „Lud, zbunjen, normalan„ u jednom momentu sa trona najgledanijih programa „skinuo“ HTR-ov dnevnik. U BiH gledatelji mogu pratiti nove epizode na Face TV, a stare na FTV.

Glavne uloge:
Izet - Mustafa Nadarević
Faruk - Senad Bašić
Damir - Moamer Kasumović

Scenarista:
Feđa Isović

kriza_web_02

Kriza

(2012.-2014.)

Sve epizode počinju scenom u Psihijatrijskoj ordinaciji gdje Aleš leži na kauču i prepričava doktorici ono što mu se dešavalo. Glavni likovi serije prolaze kroz krizu srednjih godina i glavno obilježje te krize su njihovi, uglavnom neuspješni, pokušaji da dođu do seksa. Vođeni floskulom po kojoj rokeri imaju više uspjeha kod žena, njih četvorica u garaži osnivaju bend kome daju ime Kriza. Također, svaki od njih četvorice ima svoje vlastite porodične probleme.

Glavne uloge:
Aleš - Nikola Kojo
Miron - Enis Beslagić
Jeremija - Mirvad Kurić
Kifla - Aleksandar Seksan

Scenarista:
Feđa Isović

dva-smo

Dva smo svijeta različita

(2011.)

Opančić Fadil priprosti seljak, predsjednik je zadruge u selu Donje Brabonjište. Zbog malverzacija koje je počinio u korist svog rođaka Uzeira, ministra u Vladi, primoran je da bježi iz sela. Zajedno sa suprugom Bahrom  i sinom Pipunom seli se u Sarajevo.  Spoj dvije različite kulture, dva načina života od prvog dana dolaska Opančića pokazuje sve ono sa čime se mnogi danas susreću. Sa jedne strane primitivizam i nekultura, a sa druge gradska bahatost i gledanje drugih sa visine svakodnevno se sudaraju i kulminiraju.

Igraju:
Fadil - Emir Hadžihafizbegović
Bahra - Jasna Ornela Beri
Josip - Željko Duvnjak
Ana - Tatjana Šojić
Uzeir - Ivan Bekjarev
Osman - Nermin Omić
Senada - Arma Tanović Branković
Predsjednik Stranke - Dragan Jovičić
Jernej Šmrk - Robert Krajinović
Pipun - Adi Hrustemović

Scenarista:
Adnan Kapetanović

U-PRIPREMI

Dobar Tek...
Vizija 2000...
Mimo Vas...